Reiki

 

Wat is Reiki?
Reiki is een japanse geneeswijze door middel van handoplegging. Het is een helingsmethode die werkt op alle niveaus zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende handposities. Reiki is een universele energie die zijn werk doet en gaat naar de oorzaak van het probleem. Het activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen en de energie gaat vanzelf naar de plek waar dat het meeste nodig is. Het doet wat voor jou op dat moment het beste is.
 
Een reiki behandeling kan veel rust, ontspanning en balans in het lichaam brengen, maar kan er ook voor zorgen dat allerlei klachten afnemen. Je kan denken aan klachten als, buikpijn, rugpijn, pijn in de nek, schouder of knie, maar ook aan dingen zoals onrust in het lichaam en/of hoofd, of bij een conflict op werk of met een partner. Ook voor kinderen kan reiki rust geven, bijv bij overprikkeling of om te ondersteunen bij het slapen. 

 Wat interessant is om te merken is dat veel mensen in eerste instantie geen klacht kunnen bedenken omdat ze sommige dingen (zoals slecht slapen of pijnlijke knie) al een soort van geaccepteerd hebben of niet meer weten wat er tegen te doen is, ook dan kijk ik graag mee. 


Reiki ervaring:
In januari 2023 heb ik de Reiki 1 opleiding gevolgd. Reiki 2 heb ik afgerond in mei 2023. In maart heb ik de uitgebreide reiki therapeut opleiding afgerond hierbij ik heel veel geleerd over de Chinese elementenleer om zo nog meer te kunnen ondersteunen bij verschillende klachten en verder te kijken dan alleen de klacht. Daarnaast ben ik nu nog bezig met extra opleidingen om nog verder te kunnen kijken naar het totale plaatje, denk hierbij aan holistische voeding, acupressuur therapeut en energetische massage.
Al deze opleidingen heb ik gedaan The healing space in Bussum: www.healingspace.nl 


 1 behandeling duurt ongeveer 75-90 minuten
 Locatie aan huis in Utrecht 


 Kosten vanaf 1 april 2024: prijs €75 per sessie. Het totaal voor het traject van 4 behandelingen is €250. 1 sessie duurt ca 1,5 uur. 
Waarom werk ik vooral met reiki trajecten? Over het algemeen zijn er 4-8 sessies nodig om echt iemand in balans te brengen en dieper te kijken waar een specifieke klacht vandaan komt. Een losse kennismakingssessie is ook mogelijk omdat de beste manier om te zien of het iets voor je is, het toch zelf te ervaren is. 

 
* vanaf 1 april 2024 is de prijs per reiki sessie €75 en na de zomer zal deze prijs stijgen naar  

€100 per sessie. In die periode rond ik ook de holistische voedingsopleiding, acupressuur therapeut opleiding af en ook de energetische massage opleiding.

Voor het beste resultaat is een reiki traject het meest effectief met gemiddeld tussen de 4 en 8 sessies. Een traject van 4 sessies kost na de zomer €360. 

Energetische massages zijn vanaf juni ook te boeken, meer info volgt.

 
Wat is holistische voeding? Dit gaat zoveel verder dan dingen die we eten, maar kijkt ook naar wat bij jouw lichaam past. Obv ayurveda, bloedgroep etc leer ik meer over voeding maar ook letterlijk over verteren wat verder gaat dan voeding maar ook geldt voor het verwerken van informatie, nieuws, social media etc.
Wat is acupressuur? Hierbij leer ik meer over werken met acupunctuur punten waarbij door te drukken of masseren, klachten kunnen verminderen. 

Reviews

 
Sharon weet bij de reiki-sessies een sfeer te creëren, waardoor ik me gelijk op mijn gemak voel. Ze is zorgzaam, down-to-earth en positief. Dat maakt dat ik me na haar behandelingen weer in balans voel en met meer energie. 
~
Judith


Het proeftraject in combinatie van reiki en de diepere kijk was bijzonder om mee te maken. Ik voelde me snel op mijn gemak bij Sharon. Haar manier van aanpak is zacht, doortastend, op zoek naar de kern. Fijn om te ervaren hoe lichaam, geest en de methodiek van reiki op elkaar inwerken. Haar aanraking & handen brengen je verder.
~
Famke 


De reiki sessies bij Sharon heb ik als heel fijn, ontwapenend en helend ervaren. Veel dingen loslaten maar ook rust vinden binnen deze veilige omgeving. Ik raad het iedereen, ook de gene die skeptisch zijn, dan ook zeer aan om het gewoon eens te ervaren en kijken wat het voor je doet!
~
Charlie

Share in Balance

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.