Over mij

Mijn naam is Sharon en ik woon in Utrecht.
Na mijn studie Psychologie (richting Media/Sociale Psychologie) aan de Universiteit van Utrecht ben ik in de Media gaan werken  (Radio538, RTL en The Walt Disney Company). Bij Disney heb ik 10 jaar met veel plezier gewerkt met name voor de kids TV zenders Disney XD en Disney Channel. Het leukste vond ik daar de onderzoeken met de kinderen zelf, waarbij we echt in gesprek gingen met de kinderen om hun mening over bepaalde onderwerpen te horen zoals om te testen wat ze van een nieuw televisieprogramma vonden om te bepalen hoe we de marketing campagne het beste konden inzetten. Dit gaf zoveel nieuwe inzichten en was heel inspirerend om te doen.

Naast mijn werk als Research Manager ben ik in Januari 2019 begonnen als Bodybalance (Les Mills) instructrice. Bodybalance lessen waren al een tijd favoriet, de combinatie van Tai Chi, Yoga, Pilates en Meditatie op fijne muziek zorgde ervoor dat ik veel fitter en flexibeler werd en met meer plezier ging trainen. 

In 2014 ben ik begonnen met Yoga, mijn allereerste Yoga retreat was op Ibiza, waarna er nog vele lessen volgden. Dit heb ik uitgebreid met een 200 hrs Yoga Teacher Training bij East - West Yoga op Bali en daarop volgend nog een Yin Yoga module bij Yogafactor/Yogapoint in Utrecht en een Pilates opleiding en nu werk ik ook als yoga/pilates docente. Daarnaast heb ik de kinderyoga opleiding gevolgd (via Helen Purperhart) en geef ik nu yoga zowel op de lagere als middelbare school.
Deze kennis wil ik graag met jullie delen, vandaar de naam: 

Share in Balance.

Ik heb ontdekt dat sporten/bewegen/yoga voor mij een hele goeie manier is om mijn hoofd leeg te maken. 

Met al deze kennis en ervaring gecombineerd geef ik nu met veel plezier Yoga, Pilates en Meditatie, waar ik met toegankelijke lessen steeds meer mensen wil inspireren zowel online als offline.


In 2022 heb ik dit verder uitgebreid met Kinderyoga maar ook met Kindercoaching, hiervoor ben ik mijn eigen praktijk in Utrecht gestart onder de naam Balance4kids.   Mijn doel is kinderen te helpen weer in hun kracht te komen. Bij de kinderyoga probeer ik op een speelse manier de kinderen rust en ontspanning te laten ervaren maar ook te oefenen met kracht en balans, met daarin de belangrijkste boodschap: Je bent goed zoals je bent. Je moet even helemaal niks, vooral plezier hebben en ondertussen leer je jezelf beter kennen. 
De kindercoach opleiding bij Sonnevelt opleidingen met als specialisatie hooggevoeligheid sluit hier heel mooi bij aan,  waarbij ik ook kinderen probeer te ondersteunen.
 
Wil je meer weten? Stuur mij dan een mail via [email protected].


 

Liefs, Sharon

Share in Balance - neem contact op via onderstaande formulier

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Mijn verhaal Yoga op Bali                                                                  21 maart 2023

In maart 2020 stopte mijn baan bij Disney na 10 jaar en stapte ik op het vliegtuig naar Bali om een 200 uur Yoga teacher training te volgen. Ik gaf al Bodybalance lessen op de sportschool maar ik wilde me graag meer verdiepen in yoga.  Helaas moest ik halverwege deze opleiding terug naar Nederland ivm de situatie in de wereld.
 2,5 jaar later ging ik terug naar Bali (november 2022) om deze opleiding opnieuw te doen en wat was het een bijzondere ervaring. Een van mijn docenten was Deep uit India. Hij heeft zoveel kennis over yoga en het menselijk lichaam en kan dit op zo'n heldere en bijzondere manier overbrengen, hij kijkt echt naar de persoon zelf en past al zijn tips en adviezen aan op de persoon die hij voor zich heeft. Soms waren het de allerkleinste details die je hele houding veranderden. Hij begon of eindigde de lessen in de middag met dansen, ik vind dansen heel spannend, maar hier kon iedereen zichzelf zijn dit heeft mij zoveel plezier gebracht om je zo vrij te mogen voelen. 
 Yoga is zoveel meer dan alleen de houdingen, deze manier van lesgeven heeft bij mij het plezier in de yoga weer teruggebracht. Yoga leert je om je lichaam beter te begrijpen maar ook je geest, het kan je heel veel leren over jezelf.
 

Ik heb  heel veel lieve bijzondere, gelijkgestemden van over de hele wereld ontmoet tijdens deze yoga opleiding. Daarnaast heb ik ervaren hoe fijn routines zijn voor je lichaam, 21 dagen lang hadden we bijna hetzelfde dagschema en in het begin klonk dat heel saai, maar het voelt zoveel fijner als je dit een tijdje volhoudt. Dit schijnt ook de periode te zijn die nodig is om een routine te ontwikkelen. Dat probeer ik nu ook voor mezelf te doen met yoga, ik geef heel veel yogales maar voor mij is het ook belangrijk om yoga als dagelijkse routine in mijn eigen dag te verwerken.
Bali heeft sowieso een speciaal plekje in mijn hart, het is zo'n fijne rustgevende plek met bijzondere mensen, als ik nog eens de kans krijg ga ik zeker graag terug en dan hoop ik opnieuw yoga lessen te volgen van Deep op zijn nieuwe yogaschool op Bali.
Alles wat ik heb geleerd wil ik nu heel graag stukje bij beetje overbrengen op de deelnemers in mijn yogalessen. Yoga gaat vooral om bewustzijn, leven in het nu. Wees dankbaar voor de dingen die je al wel hebt, wees lief en geduldig met jezelf. Yoga is geen wedstrijd, voor mij is het een manier om goed voor jezelf te zorgen maar ook te luisteren naar de signalen van je lichaam. Mijn droom is om ook 1 op 1 yogalessen te gaan geven, zodat ik ook zo specifiek mensen kan helpen, want iedereen is uniek en heeft iets anders nodig maar yoga is voor iedereen. Je bent al perfect zoals je bent. Zo is mijn missie en idee van Share in Balance ontstaan en wil ik graag mensen helpen en begeleiden.

Every emotion is helping you to evolve to grow don't neglect it.

 

Liefs,
 Sharon