Kindercoach traject werkwijze 4 fases

1. Startfase:
We beginnen met een vrijblijvende gratis kennismaking (circa 20 minuten) die is bedoeld om wat meer te weten te komen over elkaar en de hulpvraag maar ook voor praktische vragen over kindercoaching en het traject. 


Als we daarna besluiten met elkaar aan de slag te gaan, dan gaan we een intake gesprek inplannen waarbij we een intake formulier gebruiken (die ontvang je al voordat de afspraak begint),  om zo goed mogelijk de hulpvraag maar ook de wens van zowel de ouders als het kind in kaart te brengen. De intake zal plaatsvinden met de ouders maar het is ook een mooi moment om alvast kennis te maken met het kind.

2. Verdiepingsfase

Nu ga ik samen met het kind aan de slag. Werken vanuit de kracht van het kind waarbij verschillende (speelse) methoden en technieken kunnen worden gebruikt. Hierbij zijn er allerlei verschillende methodes waarbij ook creativiteit gebruikt kan worden in de vorm van tekenen, schilderen en schrijven, maar ook spelletjes, poppetjes, klei of boeken kunnen aan bod komen om zo nog beter te begrijpen waar het kind tegenaan loopt. Dankzij deze materialen krijgt het kind inzicht in zichzelf en zijn of haar talenten.
 

3. Werkfase

Hier gaan we samen op reis en ga ik samen met het kind verder met verschillende methoden en technieken om zo het kind zelf te laten ontdekken wat hem/haar zou kunnen helpen in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld bij overprikkeling of emoties kunnen we een stoplicht gebruiken, wanneer is het stoplicht groen (rustig), wanneer (in welke situatie) springt het stoplicht op oranje en wanneer springt het stoplicht meestal op rood? En door dit in een rustige setting te bespreken kan een kind inzicht krijgen in wat er in bepaalde situaties gebeurt waardoor het eerder kan merken wanneer het stoplicht op rood zou gaan springen en ervoor zorgen dat dit minder snel gebeurt. 

4. Evaluatie/afrondingsfase

Dit is de eindfase van het traject, alles wat we hebben gedaan en geleerd ronden we hier af en we sluiten de sessies af met een gesprek met de ouders en het kind, waarbij jullie weer zelfstandig verder kunnen.
Indien gewenst kan ik ook tussentijds nog een evaluatie inplannen, maar dit bespreken we tijdens het traject.
 

Kindercoach trajecten

Elk kindercoach traject is anders en op maat gemaakt, dit doen we in overleg. 
Gemiddeld zijn 5-8 sessies voor een kindercoach traject in een periode van 3 tot 6 maanden, tijdens het intake gesprek zullen we een indicatie maken en mocht het tijdens het traject blijken dat er iets anders nodig is dan bespreken we dat ook. Omdat het trajecten op maat zijn kan de duur van de trajecten ook per kind verschillen afhankelijk van de hulpvraag.

Kindercoachtraject Wat krijg je hiervoor?

 •  Kennismakingsgesprek (20 minuten)
 •  Intakegesprek (90 minuten) met de ouders om de hulpvraag te bepalen
 •  3 coachsessies met het kind (60 minuten per sessie)
 •  Eindevaluatie (60 minuten per sessie)


 • Prijs voor dit traject is 350 euro in 2024.
 • Mocht er hierna nog meer behoefte zijn aan extra sessies dan kunnen er losse sessies bijgeboekt worden voor 75 euro per sessie.
 • Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren te worden geannuleerd, anders vervallen de afspraken. 
 • Bij interesse neem dan contact met mij op via [email protected].

Kindercoach tarieven 

Kennismaking (telefonisch of zoom) ongeveer 20 minuten Gratis
Intake gesprek (circa 90 minuten) met de ouders: 80 euro
Coachgesprek (60 minuten):  75 euro 
(Hieronder vallen kindsessies/ tussenevaluatie/ eindevaluatie/ observatie school) 

                                      

 • Prijzen vrijgesteld van BTW
 • Voorbereidingstijd, uitwerking van de sessie en administratie zijn inbegrepen bij deze bovenstaande tarieven 
 • Mocht een sessie bij jongere kinderen korter duren dan 60 minuten dan wordt een deel van de prijs in rekening gebracht (minimaal 30 minuten)
 • Mocht je verhinderd zijn, gelieve de afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Dan kan ik het plekje nog aan iemand anders geven en dan zal ik geen kosten in  rekening brengen.
 • Op locatie komen er reiskosten bij: 0,21 cent per km 
 • Coaching locatie is in Oog in Al in Utrecht of in Oud-Zuilen (rand van Utrecht). Gratis parkeren